Przygotowywanie owoców do konkursowego deseru

Kulinarne konkursy dla dzieci to doskonały pomysł, który nie tylko rozwija kreatywność, ale także promuje zdrowe nawyki. Kształtuje umiejętność przygotowywania prostych posiłków oraz uczy samodzielności.

1 lutego dzieci wzięły udział w kulinarnym konkursie MasterChef - Zdrowy deser. Każdy konkursowy deser musiał być przygotowany z wykorzystaniem zdrowych składników, takich jak owoce, orzechy, jogurt czy miód.

Oceniana była kreatywność, prezentacja, zastosowanie zdrowych składników oraz estetyka podania.

Taki konkurs nie tylko angażuje dzieci w kreatywną działalność, ale również uczy je zdrowego podejścia do jedzenia. Poprzez zabawę i konkurencję, dzieci mogą lepiej zrozumieć, że zdrowe jedzenie może być smaczne i ciekawe.

Laureaci konkursu MasterChef III edycja – Zdrowy deser:

  • Wyróżnienie – Julia Chmaj
  • III miejsce – Iga Gołąb
  • II miejsce- Karol Tront
  • I miejsce- Maja Micał

Gratulujemy !


Zapraszam do galerii zdjęć: