Kulinarne konkursy dla dzieci to doskonały pomysł, który nie tylko rozwija kreatywność, ale także promuje zdrowe nawyki. Kształtuje umiejętność przygotowywania prostych posiłków oraz uczy samodzielności.
1 lutego dzieci wzięły udział w kulinarnym konkursie MasterChef - Zdrowy deser. Każdy konkursowy deser musiał być przygotowany z wykorzystaniem zdrowych składników, takich jak owoce, orzechy, jogurt czy miód.
Oceniana była kreatywność, prezentacja, zastosowanie zdrowych składników oraz estetyka podania.
Taki konkurs nie tylko angażuje dzieci w kreatywną działalność, ale również uczy je zdrowego podejścia do jedzenia. Poprzez zabawę i konkurencję, dzieci mogą lepiej zrozumieć, że zdrowe jedzenie może być smaczne i ciekawe.
Laureaci konkursu MasterChef III edycja – Zdrowy deser:
- Wyróżnienie – Julia Chmaj
- III miejsce – Iga Gołąb
- II miejsce- Karol Tront
- I miejsce- Maja Micał
Gratulujemy !
Zapraszam do galerii zdjęć: